Swimkick

Een goede techniek is de basis voor goed kunnen zwemmen. Dit is de juiste opstap voor jonge kinderen als voorbereiding naar het wedstrijdzwemmen.

 

Dit techniekplan heet de Swimkick Techniek School. Als je de techniek
van een slag goed kan, krijg je een sticker voor in je SwimKick paspoort. Hetzelfde geldt voor de start en het keerpunt. Heb jij van de vlinderslag, rugslag, schoolslag en borstcrawl 3 stickers verzameld; dan ben je een echte SwimKick Techniekkanjer. De stickers kan je dan in je eigen paspoort plakken.

Bij WZ&PC is gekozen om iedere 10 weken te besteden aan één slag en van die slag de techniek, start en keerpunten aan te leren. Na ongeveer 10 weken zwemmen we af en kan je de stickers erbij plakken in je paspoort.

Dit swimkick paspoort dient voor de 1e keer afzwemmen te worden aangeschaft bij het tafeltje van WZ&PC dat op dinsdag in de hal staat, kosten ongeveer € 5,= (eenmalig)

Swimkick zwemt op dinsdag en vrijdag van 18:00-18:40 uur.

 

De trainers langs de kant zijn allen ervaren zwemmers en vinden het leuk om jonge zwemmers de techniek aan te leren. Daarnaast worden er ook wedstrijden georganiseerd (optioneel), waarbij je jezelf kan meten met je leeftijdgenoten.

Ben je klaar met de Swimkick Techniek School dan kan je binnen WZ&PC blijven zwemmen. 

Ipc. Is het logische vervolg dat je dan aansluit bij de wedstrijdafdeling, maar mocht je dat toch niet zo zien zitten of de trainers denken dat een andere tak van de zwemsport beter bij je past, dan zijn er nog andere mogelijkheden binnen WZ&PC

 

Voor meer informatie:

 

wedstrijdsecretariaat@wzpc.nl