Waterpolo:

 

De oprichting van onze zwemvereniging begon allemaal in februari 1923 onder de naam “Achilles”. Een eigen zwemgelegenheid was er toen nog niet, er werd destijds gebruik gemaakt van een afgezet gedeelte in het Noord-Hollands kanaal. Van het vertrouwde “Achilles” uit 1923 werd afscheid genomen om onder de naam “P.Z.& P.C.” verder te gaan. Deze afkorting stond voor Purmerendse Zwem & Polo Club. Na het betrekken van het zwembad “de Wilgenhoek” te Z.O. Beemster is de naam veranderd in W.Z.&P.C., wat stond voor Wilgenhoekse Zwem & Polo Club. Onder deze naam werd de vereniging ook landelijk bekend.

In december 2005 opende Purmerend eindelijk het lang verwachtte eigen zwembad in het Leeghwaterpark onder de zeer toepasselijke naam “het Leeghwaterbad”. Hierdoor was wederom een naamsverandering gewenst. Er is voor gekozen om de club de nieuwe naam WZ&PC Purmerend te geven, een combinatie van de laatste 2 benamingen.

WZ&PC Purmerend is officieel aangesloten bij de KNZB. Alle trainingen en thuis-wedstrijden worden gehouden in het zwembad "het Leeghwaterbad” in Purmerend. De vereniging heeft een actieve waterpolo afdeling. Vind je zwemmen en balsporten leuk en wil je graag in teamverband spelen, dan is waterpolo echt iets voor jou!

Inlichtingen en informatie over het waterpolo bij WZ&PC Purmerend kan men krijgen bij het polosecretariaat.

 

Polosecretariaat (TC)


Mevr.H.(Hilly) Boldewijn
waterpolo@wzpc.nl

 

Polosecretariaat (Ondersteuning):


Dhr. X. (Xander) Pul
Tel: 0657568977
waterpolo@wzpc.nl

 

Jeugdcoordinator

 

Mevr. I.(Inge) Sitaram

jeugdcoordinator@wzpc.nl