Verslagen

Goede start in eerste klasse voor WZ&PC   *   17-9-2016
Er was een gezonde spanning voelbaar in het Leeghwaterbad in afwachting van de eerste wedstrijd na de promotie van vorig jaar. De start van het nieuwe seizoen in de eerste klasse stond namelijk op het progrmma voor de heren van WZ&PC. De gasten kwamen voor de eerste speeldag van Triton uit Weesp.

De heren van Triton waren nog niet bekend met de afstandschoten van Rob Becker toen hij van ver de score opende kort na het begin van de wedstrijd. Kort hierna was er aan de andere kant van het bad een strafworp voor de mannen uit Weesp na een overtreding binnen de vijf meter van WZ&PC. Deze werd echter knap gepareerd door Steven Vessies waardoor er een 1-0 op het scorebord bleef staan. Na een snelle uitbraak van Xander Pul stond er zelfs een 2-0 op het scorebord aan het einde van de eerste periode.

Na opnieuw een goede break kwam de thuisspelende ploeg op een riante 3-0 voorsprong door een lob van Nick Krans. De eerstevolgende aanval was WZ&PC nog niet bij de les waardoor de 3-1 binnenviel. Bij het ingaan van de rust stond er een 3-2 op het scorebord. Dat er tegenwoordig een minuut langer gespeeld werd per part, 4x6 minuten in plaats van 4x5 minuten, werd wel gemerkt. Ondanks de vele wissels aan de kant van de bezoekers (2 tegenover 6 van de uitploeg) leken de heren van WZ&PC fitter te zijn.

De derde periode ging WX&PC met verder waar het de wedstrijd mee begonnen was. Waar er een strafworp niet werd verzilverd werd zorgde een raak schot van Raymond de Boer alsnog voor de 4-2.

In de vierde periode had Triton niet lang nodig om de aansluiting te vinden, 4-3. Voor zowel de thuisploeg, benut door Eugene Agema, als de bezoekers had het laatste part een strafworp in petto. Dit had, ondanks een spannend slot, tot resultaat dat de eerste drie punten in Purmerend bleven. 5-4 is een einduitslag die de Purmerenders vertrouwen zal geven voor het komende seizoen in de eerste klasse.

 

 

 

 

Daverende overwinning WZ&PC  
(20-9-2015)

Bij de seizoensouverture is WZ&PC uit de startblokken geschoten, 10-4 ten koste van Haerlem 5. Het duurde bijna 4 minuten voordat de Purmerenders het net vonden via Raymond de Boer, waarna de voorsprong nog in de eerste periode verdubbeld werd middels een sublieme lob van Jos Bekaert. De Boer trof opnieuw doel en mooie aanvallen met als doelpuntenmakers Xander Pul en Daniël van Herrikhuijzen leverde al snel een soevereine voorsprong op van 5-0. De thuisploeg ging vrolijk verder waarbij Wouter Roest en Rob Becker ook hun duit in het zakje deden en Pul ook weer het net trof. Met katachtige reacties hield Steven Vessies lang het doel schoon, maar een strafworp werd hem teveel. Er werd gedisciplineerd verdedigd, maar in de derde periode braken de Haarlemmers er toch enkele malen doorheen. Spannend werd het nooit, daarvoor was de opgebouwde voorsprong te groot. Becker en Pul deden ieder het net nog eenmaal trillen, zodat het debuut als trainer van Martin Denekamp gerust glorieus genoemd mag worden. JB


Tweede overwinning WZ&PC
(27-9-2015)

Na het daverende succes van afgelopen week stond het Heren 1 klaar voor een volgend duel in eigen huis. De teambespreking werd gevolgd door een voor WZ&PC actief inzwaai en inzwem moment. Om 19:25 was het daadwerkelijk tijd voor de strijd met Aquafit.

De eerste periode begon scherp, al keken we binnen twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Dit werd echter goed gemaakt door onze vaste nummer 3, die er in de laatste minuut voor het einde van het eerste partje toch voor kon zorgen dat het scorebord weer een gelijkstand aangaf.

De tweede periode leek op een kopie van voorgaand partje, het kostte ons weer twee minuten om tegen de achterstand aan te kijken. Hierna was het echter wel Dhr. Pul die tot tweemaal de bal in het netje wist te leggen, waardoor WZ&PC vervolgens de leiding nam met 3-2. Er moet hier bij vermeld worden dat Aquafit, gewend aan een klein bad en een bodem waar men kan staan, lichtelijk problemen begon te hebben met het brede, diepe Leeghwaterbad. Na hier en daar wat getouwtrek, U20’s en agressie, maakte Rob de 4-2 terwijl de laatste seconden van de eerste helft wegtikten.

Het derde partje is voor het Heren 1 altijd een feestnummer, waarin de scherpte over het algemeen wat ver te zoeken is. Toch wist blauw het weer voor elkaar te krijgen om in korte tijd twee keer een speler voor 20 seconden het hoekje in te sturen. De tweede keer kwam WZ&PC echter pas tot scoren, weer onze vaste nummer 3. Toen blauw wederom een man minder had, Aquafit kan zich lastig voortbewegen zonder voelbare bodem onder hen, was het aan onze beul, Johny Colina om de man meer succesvol af te maken. De 6-2 was een feit. In de laatste minuut van het derde partje vond Raymond het echter nodig om nog even het hoekje van het bad op te zoeken na een overtreding, dit leidde na het weer compleet raken toen de 20 seconden verstreken waren, helaas toch tot de 6-3.

Het laatste partje begon en al snel ging blauw de mist in, met een man meer situatie voor WZ&PC tot gevolg. Deze man meer werd niet naar behoren benut en de doelpoging ging verloren. Het vierde partje was overigens meer uitzingen dan strijd, waarna de 6-3 onveranderd op het scorebord kon blijven staan en het fluitsignaal leidde tot euforie aan de kant van de witte caps.

Het was een partij waar tijdens het gebruikelijke thuis-speel-borrelen nog even over nagepraat kon worden, wat dan ook zeker gedaan werd. De punten zijn weer vergeven en na twee wedstrijden nog steeds ongeslagen, om maar over prestaties te praten. Mijn speciale dank gaat overigens uit naar Lies voor het beschrijven en bewaren van het wedstrijdverloop, wat dit verslag toch grotendeels mogelijk heeft gemaakt. Bij deze draag ik het stokje weer over naar Jos, onze vaste sportcommentator. RB

 

 

Minimale zege WZ&PC
(3-10-2015)

Ook in de derde wedstrijd is WZ&PC ongeslagen gebleven, 2-3 op bezoek bij KZC 2. Na een stroef begin vonden de Purmerenders de opening waarbij Wouter Roest een strafworp verdiende, eenvoudig benut door John Colina. Beide teams gaven weinig ruimte weg, waarbij Steven Vessies enkele malen handelend moest optreden op geplaatste afstandschoten. De gelijkmaker viel toch, waarbij de vraag was of de bal de doellijn wel geheel gepasseerd was. In de volgende aanval was echter de voorsprong alweer een feit, Rob Becker plaatste van grote afstand de bal in de verre hoek. WZ&PC trok vervolgens een Berlijnse muur op, waar de thuisploeg totaal geen raad mee wist. Toen Wouter Roest aan het begin van de 4e periode voor 1-3 tekende, werden de frustraties bij de Beverwijkers zichtbaar groter. Vlak voor tijd viel de 2-3, maar op karakter werd de overwinning over de streep getrokken. JB
 

WZ&PC oppermachtig
(10-10-2015)

Wederom was WZ&PC in eigen huis oppermachtig, DWT 2 werd met een afgetekende 9-3 overwinning huiswaarts gestuurd. Het begin was moeizaam, waarbij de aansluiting vanuit de verdediging niet goed verliep. Good old John Colina wees de Purmerenders echter de weg met de eerste twee treffers van de avond. Nick Krans verdiende vervolgens een strafworp, eenvoudig benut door Rob Becker, om vervolgens zelf ook het net te vinden, 4-1 halverwege. Verdedigend zat het bij de thuisploeg opnieuw uitstekend in elkaar, en indien er toch een gaatje ontstond etaleerde keeper Vessies zijn capaciteiten. Becker en de niet geheel fitte Daniël van Herrikhuijzen verschalkte de Haarlemse goalie, 6-1, waarna de mooiste treffer een backhand van Wouter Roest was. Freewheelend ging men richting einde, Xander Pul en opnieuw Krans werkten nog aan het doelsaldo, waarbij schoonheidsfoutjes twee tegengoals kostte, wat enigszins afbreuk deed aan een verder vlekkeloze wedstrijd. JB
 

WZ&PC in slotfase langs De Zaan
(7-11-2015)

Een zeer matig WZ&PC wist past in de laatste periode de overwinning te pakken, 5-3. Al na een halve minuut schoot Wouter Roest raak, maar dit bleek niet de opmaak voor een doelpuntenfestijn. De Zaandammers trokken na knullig balverlies de stand weer gelijk, waarna John Colina in de tweede periode weer voor de voorsprong zorgde. Het was van beide kanten initiatiefloos, wat gezien de stand op de ranglijst vooral WZ&PC zich mocht aanrekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg halverwege de derde periode op achterstand stond, maar de ondergrens bleek toch bereikt. Een sublieme pass van Raymond de Boer op Daniël van Herrikhuijzen leidde tot de gelijkmaker, waar 2 minuten voor tijd Jos Bekaert de assist van John Colina verzilverde. Van Herrikhuijzen vergrote de marge naar 5-3 en keeper Vessies onderscheidde zich nog door vlak voor tijd een strafworp te keren. JB

 

WZ&PC Heren 1 zwemt De Zaan kapot
(14-11-2015)

Een keihard werkend WZ&PC won de altijd lastige uitwedstrijd op bezoek bij De Zaan 4, 4-6. De Purmerenders kwamen wat fortuinlijk op voorsprong, Nick Krans kon intikken nadat het schot van Daniël van Herrikhuijzen was teruggekomen van de paal. Het was vervolgens Van Herrikhuijzen zelf die de voorsprong verdubbelde aan het begin van de tweede periode. Keeper Vessies was in bloedvorm getuige diverse katachtige reflexen, maar kon de aansluitingstreffer uiteindelijk niet voorkomen. Wouter Roest was het eindstation van een goed lopende aanval, 1-3, waarna de wedstrijd even leek te kantelen door twee treffers van de thuisploeg, 3-3. WZ&PC bleek echter conditioneel een stuk fitter en diverse uitsluitingen zorgde ervoor dat via Tim Daalder de voorsprong weer werd gegrepen. Xander Pul vergrote de voorsprong, waarna het nog even spannend leek te worden door een snelle treffer van de Zaandammers, 4-5. Bij een uitbraak bleef Van Herrikhuijzen oog in oog met de keeper echter uiterst rustig en zorgde zo voor het slotakkoord, 4-6. (Geschreven door: Jos Bekaert)

 

Stoïcijnse overwinning WZ&PC
(23-2-2016)

Zonder groots te spelen heeft WZ&PC de altijd lastige uitwedstrijd bij Aquarius met 3-5 gewonnen. In het benauwde en smalle bad brak Daniël van Herrikhuijzen de ban door met een korte schijnbeweging de keeper op het verkeerde been te zetten. Xander Pul wist vervolgens in dezelfde periode de score te verdubbelen door de bal leep in de bovenhoek te mikken. Het doorzetten van dezelfde Pul resulteerde in de 0-3 en een zorgeloze avond. Met Raymond de Boer in het hart van de verdediging lagen de Purmerenders dermate compact dat de thuisploeg slechts tot schoten van grote afstand kwam. Rob Becker luisterde zijn comeback na lang blessureleed met een treffer op, waarna een benutte strafworp de eerste treffer voor de thuisploeg betekende, 1-4 halverwege. Van Herrikhuijzen bleef vervolgens kalm oog in oog met de keeper, na op maat bediend te zijn door keeper Steven Vessies. Koploper WZ&PC liet het vervolgens wat lopen, waarbij het tijdens twee overtalsituaties nog treffers moest incasseren. JB