WedstrijdafdelingGoud voor jeugdzwemmers

17 juni 2019

Afgelopen weekend (donderdag t/m zondag) is er in Eindhoven gestreden op de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen. In het Eindhovens Pieter van den Hoogenband zwemstadion kwamen de beste junioren en jeugdzwemmers bij elkaar om te strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Tijdens dit vierdaagse toernooi mochten ook vier van onze jeugdzwemmers deelnemen! Namens WZ&PC Purmerend waren dit Angelina Rolman, Joy Willekus, Mabel Farenhorst en Stanley Hau. Deelname is al een prestatie op zich!

Angelina trapte het toernooi namens WZ&PC af op de 100 meter rugslag. Angelina wist na een spannende strijd de eerste plaats te bemachtigen in een tijd van 1,12,62. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze weleens. Dat bleek dit toernooi ook maar weer eens. Angelina wist op verschillende afstanden een podiumplaats te bemachtigen. Naast de 100 meter rug, wist Angelina ook op de 200 meter rugslag de concurrentie achter zich te laten en een gouden medaille mee te nemen in een tijd van 2,38,24.

Naast Angelina wist ook Joy het toernooi te starten met een gouden medailles op de 50 meter schoolslag. Zij wist haar concurrenten achter zich te laten door aan te tikken in een tijd van 35,22. Ook voor Joy betekende dit een goede start van het toernooi. Joy mocht nog driemaal op het podium verschijnen.

Nog een speciaal bedankje voor onze topper Frank, die onze toppers heeft begeleid tijdens dit toernooi!